Forside Kommisorium

Kommisorium

Ekspertgruppen om dataetik udspringer af Disruptionrådet.

chrKommissorium for Ekspertgruppen om Dataetik 240418

Pressemeddelelse:

Regeringen udnævnte den 12. marts en ekspertgruppe om dataetik. Gruppen skal blandt andet se på, hvordan danske virksomheder kan gøre ansvarlig dataanvendelse til en konkurrencefordel. Det sker som led i regeringens strategi for Danmarks digitale vækst.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Danske virksomheder er kendt for at handle socialt og miljømæssigt ansvarligt og har haft succes med at gøre denne ansvarlighed til en konkurrencefordel. Jeg synes, vi på samme måde skal gøre ansvarlig dataanvendelse til en konkurrencefordel. Jeg har samlet et stærkt hold af eksperter, som skal udarbejde dataetiske anbefalinger.”

Ekspertgruppens rolle bliver at udarbejde udkast til anbefalinger eller andre tiltag, der styrker virksomheders ansvarlige anvendelse af data. Udkastet præsenteres og drøftes på Disruptionrådets afsluttende møde, hvorefter anbefalingerne kan afleveres til regeringen. Formanden for den nye ekspertgruppe bliver Christiane Vejlø, medlem af Disruptionrådet, som har en fortid med ledende stillinger i telebranchen og nu er aktiv som digital iværksætter.

Christiane Vejlø, formand for ekspertgruppen om dataetik:

”Det er et rigtigt spændende og vigtigt initiativ, som regeringen har taget. Dataetik er afgørende, hvis vi skal nyde godt af de muligheder, der følger af kunstig intelligens, machine-learning m.v. og samtidig agere som et digitalt ansvarligt samfund. Jeg ser frem til drøftelserne om dataetik i rådet og håber at få nogle gode input til det arbejde, som jeg og resten af ekspertgruppen skal i gang med nu.”