Forside Ekspertgruppen

Ekspertgruppen

Ekspertgruppen om dataetik udspringer af Disruptionrådet og har følgende medlemmer:

Christiane Vejlø (formand)

Christiane Vejlø har en mastergrad i medievidenskab og en bachelor i religionsvidenskab. Hun er udpeget som formand for gruppen, fordi hun er en af Danmarks førende eksperter inden for ny teknologi, digital livsstil og forholdet mellem teknologi og mennesker.

Gregers Wedell-Wedellsborg

Gregers Wedell-Wedellsborg har stor erfaring fra sit arbejde som administrerende direktør i hhv. Matas og tidligere Coop, der begge er store danske virksomheder, som arbejder aktivt og bevidst med kundedata. Gregers er desuden medlem af Disruptionrådet.

Pernille Erenbjerg

Pernille Erenbjerg bidrager til arbejdet med sin erfaring som direktør for TDC, der som en af Danmarks store tele- og teknologivirksomheder arbejder med data, og har stort fokus på virksomheders samfundsansvar. Pernille er desuden medlem af Disruptionrådet.

Erik David Johnson

Erik David Johnson er ekspert i kunstig intelligens, som han både har forsket i, samt kodet og lanceret prisvindende løsninger inden for til danske virksomheder. Ud over en Cand.it med fokus på AI, har han en baggrund inden for sprog og filosofi, og bringer desuden erfaring med sig fra sit arbejde i Sirikommissionen, DABAI og som konsulent inden for forretningsapplikationer af kunstig intelligens.

Steen Rasmussen

Steen Rasmussen er professor i fysik med forskningsfelt inden for udviklingen af levende og intelligente teknologier. Steen er medlem af den danske tænketank Data Ethics’ Advisory Board. Han har desuden virket som rådgiver og ekspert i videnskabelige og teknologiske spørgsmål for bl.a. Europa-Kommissionen og Folketinget.

Thomas Madsen-Mygdal

Thomas Madsen-Mygdal er medstifter og CEO i virksomheden Twentythree. Han er en af initiativtagerne til ”Copenhagen Techfestival”, der blev afholdt i 2017, og medunderskriver af ”The Copenhagen Letter” som opfordrer til bedre praksis inden for udformningen af teknologi, hvor mennesket sættes før forretning.

Thomas Damkjær Petersen

Thomas Damkjær Petersen er formand for ingeniørforeningen IDA og medstifter af SIRI-kommissionen, som han også er formand for. SIRI-kommissionen beskæftiger sig med digital disruption, kunstig intelligens og etiske aspekter i den forbindelse.

Gry Hasselbalch

Gry Hasselbalch er forsker og medstifter af tænkehandletanken DataEthics. Hun er medforfatter til bogen ”Dataetik – den nye konkurrencefordel”, som er en analyse af tendenser i virksomheders arbejde med konstruktive dataetiske løsninger. Gry er ofte uafhængig ekspert på dataetikområdet for internationale organisationer, som f.x. EU Kommissionen, IEEE (herunder med fokus på standarder for etik og kunstig intelligens).

Henrik Iskov Christensen

Henrik Iskov Christensen er professor og direktør for institut for Contextual Robotics. Han forsker i blandt andet systemintegration og interaktion mellem mennesker og robotter og har en stor viden inden for kunstig intelligens. Han har desuden fungeret som videnskabelig rådgiver for Barack Obama.

Mikkel Holm Sørensen

Mikkel Holm Sørensen har en Ph.d. i filosofi og er forfatter til bogen ”Data – Virksomhedens nye grundstof”. Han er CEO i konsulentvirksomheden /KL.7 og er specialiseret inden for adfærdsdesign, datastrategier og datastyret forretningsudvikling.

Morten Primdal

Morten Primdahl er medstifter af virksomheden Zendesk, som er blandt en af de danske start-up virksomheder, der har fået succes i Silicon Valley. Zendesk har bl.a. fokus på brugernes behov i udvikling af tekniske løsninger. Morten Primdahl har både teknisk og international indsigt i feltet.

Alice Borgen

Alice Kirstine Borgen er ansat i IBM, hvor hun arbejder med at nytænke og transformere salgsløsningerne. Med en baggrund i bl.a. psykologi har hun fokus på mennesket i udviklingen af nye teknologiske løsninger. Hun har ligeledes erfaring med arbejdet omkring kunstig intelligens. Desuden er hun udpeget i Berlingske 2017 Talent for ledelse.