Forside AI Konference om AI og behovet for AI lovgivning og etik

Konference om AI og behovet for AI lovgivning og etik

I den her uge deltog jeg i en Symbion arrangeret konference, som behandlede etiske spørgsmål omkring kunstig intelligens- AI. Det handlede naturligvis om problematikker som bias og ansvarsplacering, når AI begår fejl og vigtigheden af etiske ansvarlige algoritmer. Undervejs tog jeg et par noter om diverse initiativer, bøger og sites på området. Der var meget interessant at komme efter, så jeg deler de gode links med resten af ekspertgruppen og her til andre, der måtte interessere sig for området. Se også flere links som behandler dataetik under gruppens litteraturliste.

Du kan også til højre for posten her tjekke kalenderen for kommende arrangementer relateret til området.

Elon Musk er en af de mange som ønsker mere etisk fokus på AI. Her gennem Open AI initiativet. Open AI er et non-profit artificial intelligence (AI) research virksomhed som ønsker at promote og udvikle “venlig” AI på en måde som understøtter menneskeheden som en helhed.

Microsoft har gjort sig en del tanker om AI’s rolle i samfundet. The Future Computed- AI and it’s role in society (Microsoft). Og en blogpost fra Microsofts CEO Satya Nadella.  

Future of life Institute- har til formål at understøtte research og initiativer som sikrer liv og menneskehedens evne til selv at styre udviklingen i samspil med nye teknologier og udfordringer.

Talerne til konference var: 

  • Ole Kjeldsen, CTO & CISO, Microsoft Denmark
  • Mads Nielsen, Head of Department of Computer Science, University of Copenhagen
  • Andreas Hjortgaard, CTO and Co-founder, Collektive
  • Matthijs Michiel Maas, Phd fellow with focus on the safe and beneficial governance of emerging technologies, specifically artificial intelligence, Faculty of Law, University of Copenhagen
  • Léonard Van Rompaey, Phd fellow with focus on new technologies of war and how autonomy within machines will work out with the anthropocentric nature of Law.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here