Forside Saloner Meld dig på vores næste samtalesalon om dataetik

Meld dig på vores næste samtalesalon om dataetik

dataetik samtale salon ekspertgruppen om dataetik

En ting er, hvad vi kan gøre, en anden er hvad vi skal gøre. Hvordan får vi det bedste ud af data og på den mest ansvarlige måde – til gavn for virksomehder, borgere og samfund? Vil du deltage i debatten og komme med din mening? Så deltag i Ekspertgruppen om dataetiks anden åbne samtalesalon den 24 Maj kl. 17-19. 

I den seneste tid har vi set en række eksempler på, at forbrugere og virksomheder kan have forskellige opfattelser af, hvad der karakteriserer god dataetik – fx Facebook og Cambridge Analytica-sagen.

Derfor ønsker Regeringens og Disruptionrådets Ekspertgruppe om dataetik at invitere til en række åbne møder for at indsamle viden og input fra interesserede borgere, virksomheder, forskere og andre eksterne eksperter på området. I vores samtalesaloner skal vi tale om samfundsværdier, udfordringer og muligheder ved indsamling og brug af data. Vi har brug for dig!

Salonen vil blive åbnet af Formanden for ekspertgruppen, Christiane Vejlø, hvorefter der vil være en række oplæg efterfulgt af øvelser og samtale.

På den første samtalesalon om dataetik, der blev afholdt den 19. april, var der fokus på at samle input til ekspertgruppens videre arbejde med at udarbejde anbefalinger for dataetik. På den 2. samtalesalon, vil der være fokus muligheder og udfordringer og på beta-testing af de første prototyper på anbefalinger udviklet af ekspertgruppen.

Vi inviterer bredt ind indenfor filosofi, antropologi, computer science, AI, robotics, dataeksperter, iværksætteri, virksomheder, kulturhistorie, sociologi, pædagogik etc. Men alle interesserede, uanset faglig baggrund, køn, teknisk viden, etnicitet og alder, opfordres til at deltage – det er ikke en forudsætning for deltagelse, at man deltog i den 1. samtalesalon.

Begrænsede pladser. Meld dig til her. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here