Forside Saloner Hvorfor samtalesaloner?

Hvorfor samtalesaloner?

Samtalesaloner om dataetik

I regeringens ekspertgruppe om dataetik har gruppen valgt at afholde en række åbne møder for at indsamle viden og input fra interesserede borgere, virksomheder, forskere og andre eksterne eksperter på området. I samtalesalonerne tales der om samfundsværdier, udfordringer og muligheder ved indsamling og brug af data.

I den seneste tid har vi set en række eksempler på, at forbrugere og virksomheder kan have forskellige opfattelser af, hvad der karakteriserer god dataetik – fx Facebook og Cambridge Analytica-sagen – salonenerne hjælper med at samle input til ekspertgruppens videre arbejde med at udarbejde anbefalinger for dataetik.

Vi inviterer bredt indenfor filosofi, antropologi, computer science, AI, robotics, dataeksperter, MedTech, iværksætteri, virksomheder, kulturhistorie, sociologi, pædagogik, teknologiskeptikere, teknologioptimister etc.

Men alle interesserede, uanset faglig baggrund, køn, teknisk viden, etnicitet og alder, opfordres til at deltage.

Begrænsede pladser.

Tjek kalenderen her, for at holde øje med dataetik events i fremtiden. Den næste er 8 Maj.